Agenda

Kalender

Save the Date: Pre-Kerst Meeting met thema inclusiviteit
27-10-2023

Save the Date: Pre-Kerst Meeting met thema inclusiviteit

Wij willen u graag uitnodigen voor een speciale bijeenkomst met als thema inclusiviteit, georganiseerd door Bedrijvenkring Apeldoorn, VNO-NCW Stedendriehoek en Werkleerbedrijf Lucrato (Apeldoorn).

Uitreiking Zonnedakaward 2023 op donderdag 2 november
02-11-2023

Uitreiking Zonnedakaward 2023 op donderdag 2 november

Apeldoorn zit vol energie om te verduurzamen. We zien dat veel bedrijven, organisaties en instellingen hun energieverbruik willen verminderen en kiezen voor zonnepanelen op de daken. Energiecoöperatie deA, Omgevingsdienst Veluwe IJssel en gemeente Apeldoorn reiken jaarlijks de Zonnedakaward uit om hier meer zichtbaarheid aan te geven. De genomineerden van dit jaar zijn inmiddels bekend, en op donderdag 2 november wordt in ACEC de Zonnedakaward 2023 uitgereikt. Apeldoornse bedrijven en organisaties zijn van harte uitgenodigd op deze inspirerende bijeenkomst. Naast de uitreiking is er een programma met informatie voor bedrijven en organisaties die willen verduurzamen. Daarbij kijken we naar wat er binnen de huidige beperkingen nog wél mogelijk is. Komt u ook? Datum: donderdag 2 november, 16.30 – 18.00 (met aansluitende borrel) Locatie: ACEC, Roggestraat 44 Apeldoorn Programma: 16:30    Inloop, drankje en borrelhapje17.00    Openingswoord door wethouder Danny Huizer (Veluwe, klimaat, energie).17:05– Visie Energietransitie bedrijven(terreinen) gemeente Apeldoorn, door Ellen Luten (Programmamanager Energietransitie). Zij neemt u mee in de energietransitie plannen en ambities voor Gemeente Apeldoorn.– Zakelijk Energieloket, door Jan Wind (Adviseur duurzaamheid en energie, Omgevingsdienst Veluwe IJssel). Hier kunt u terecht met al uw vragen en voor advies over verduurzaming van uw bedrijf of organisatie.– Duurzaam Bedrijf, door Kevin Malak (Projectleider Duurzaam Bedrijf en energiecoach deA). Wij bieden waardevolle adviesgesprekken en strategische adviesrapporten om bedrijven te helpen op weg naar een groenere toekomst.17:30     De prijsuitreiking17:55     Proosten18:30    Einde Wil je je als bedrijf of organisatie laten inspireren door andere bedrijven en bij de uitreiking aanwezig zijn? Stuur dan een e-mail naar klimaatweek2023@apeldoorn.nl. De Zonnedakaward is één van de activiteiten van gemeente Apeldoorn tijdens de Nationale Klimaatweek, van 30 oktober t/m 5 november. Maar we doen meer! Bekijk de agenda op apeldoorn.nl/klimaatweek. 

Uitnodiging: Algemene Ledenvergadering bij Hamer
16 - 11 - 2023

Uitnodiging: Algemene Ledenvergadering bij Hamer

Wij nodigen u graag uit voor de Algemene Ledenvergadering van de Bedrijvenkring Apeldoorn, die zal plaatsvinden op 16 november 2023 bij Hamer Installatietechniek.

Uitreiking tweede editie Made in Apeldoorn op 27 september 2023
27-09-2023

Uitreiking tweede editie Made in Apeldoorn op 27 september 2023

Het vinden van medewerkers met vakmanschap blijft de komende jaren een grote uitdaging. Dit betekent dat veel bedrijven het nodige moeten doen om hun huidige vakmensen goed vast te houden en verder te ontwikkeling. Maar ook dat ze nieuwe medewerkers vaak eerst moeten scholen en opleiden om ze effectief te kunnen inzetten. Hoe doe je dat? En hoe doe je dat slim? MKB bedrijven kunnen hulp krijgen van een arbeidsmarktcoach om dit concreet en op maat te helpen vormgeven. Denk daarbij aan het opzetten van inwerkprogramma’s, het maken van leerpaden in het bedrijf, het leren houden van goede ontwikkelgesprekken of het maken een leeromgeving in het bedrijf. Concreet: MKB bedrijven in de provincie Gelderland (20 tot 100 medewerkers) kan je de beschikking krijgen over 120 uur ondersteuning voor een periode van 9-10 maanden (mei 2024). De eigen bijdrage hiervoor is €2000,-. Wil je meer informatie, zie bijgaande flyer, kijk op https://www.leercultuurmkb.nl/ of neem contact op met Haske van Aken (haske@geldersvakmanschap.nl) of Caroline Rijnbeek (rijnbeek@vno-ncwmidden.nl)

Vergroening Apeldoorn Zuid 2026: De Aftrap
03-10-2023

Vergroening Apeldoorn Zuid 2026: De Aftrap

Bent u erbij op 3 oktober a.s. bij Centraal Beheer Achmea? Zoals u weet hebben we een subsidie van bijna € 400.000 gekregen van de provincie Gelderland voor de vergroening van bedrijventerrein Apeldoorn Zuid. Een prachtig bedrag waarmee écht verschil gemaakt kan worden.  Een groene uitstraling draagt bij aan de aantrekkelijkheid, het nodigt uit om bijvoorbeeld in de pauze een rondje te lopen én het is goed voor de biodiversiteit en tegen de hittestress op het bedrijventerrein. Tijdens de bijeenkomst op 3 oktober willen we u inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden over wat u kan doen om de wereld om ons heen een stukje groener te maken. Vanuit de subsidie van de provincie Gelderland kunnen we u daar voor een gedeelte bij helpen. Bent u erbij? Aanmelden kan via de aanmeldbutton onderaan deze mail of door een mail te sturen naar info@bedrijvenkringapeldoorn.nl. En neemt u ook gerust uw buurman op het bedrijventerrein mee!

Ga mee naar hotspot Helsinki met collega-ondernemers uit de regio en ontdek je kansen in Finland
04-10-2023

Ga mee naar hotspot Helsinki met collega-ondernemers uit de regio en ontdek je kansen in Finland

Van 4 tot 6 oktober organiseert MKB Trade Office een handelsreis naar Finland. Na de succesvolle trip naar Sibiu in Roemenië mei jl. staat nu Helsinki op het programma.  Het is prachtige stad met een innovatief ondernemersklimaat. De ondernemerscultuur staat open voor samenwerkingen met buitenlandse bedrijven. We bezoeken terplekke lokale en NL-organisaties die je kunnen helpen bij het voet aan wal krijgen in Finland. Ook organiseren we bedrijfsbezoeken en matchingsbijeenkomsten met lokale ondernemers(vertegenwoordigers). We splitsen de delegaties op in verschillende deelgroepen opdat de bedrijfsbezoeken en matchmaking persoonlijker worden. Op  https://mkbtradeoffice.nl/event/handelsmissie-helsinki-4-6-oktober/kunt u het volledige programma lezen. Meld je aan!  We kunnen dit aanbieden voor ongeveer 650 euro (prijspeil 15 juni (tickets zijn nog variabel)). Ingrepen zijn vliegtickets Schiphol, tranfers, overnachtingen, lunches en diners).  Meld je aan op wsanders@mkbtradeoffoffice.nl. Wees er snel bij. Hoe eerder de aanmelding, hoe meer tijd en kans voor het interessante matchmaking terplekke.

Informatiebijeenkomst Marinierskazerne – kansen en mogelijkheden voor ondernemers
06-10-2023

Informatiebijeenkomst Marinierskazerne – kansen en mogelijkheden voor ondernemers

Tijdens deze bijeenkomst wordt u geïnformeerd over de kansen en mogelijkheden bij de komende aanbestedingen ten behoeve van de nieuwe marinierskazerne op Kamp Nieuw-Milligen. De aanbestedingen betreffen de (bouw)voorbereiding van de locatie die plaatsvindt in de periode tot 2027, de bouw van de kazerne die plaatsvindt in de periode van 2026 tot begin 2030 en het onderhoud in de periode daarna. Deze bijeenkomst is interessant voor bedrijven die werkzaam zijn in de volgende branches:• Sloop• Ontwerp gebouwen en landschap• Kostencalculatie• Bouw• Installatietechniek• Onderhoud gebouwen en installaties• Bedrijven die aan genoemde branches ondersteunende diensten kunnen verlenen Door samenwerking aan te gaan kunnen bedrijven uit verschillende branches de krachten bundelen en daarmee één aanbiedende partij vormen. Tijdens de bijeenkomst zal duidelijk worden wat er vanuit het project aan de markt wordt gevraagd en hoe ook middelgrote en kleine bedrijven daar mogelijk een rol in kunnen vervullen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot 30 september a.s. door een mail te sturen aan Bedrijvencontactpunt@apeldoorn.nl Hier kunt u ook terecht als u op voorhand vragen heeft over de bijeenkomst. In de bijlage vindt u het programma van de bijeenkomst.