Nieuwjaarsreceptie BKA wederom druk bezocht

Op woensdag 8 januari jl. kwam ondernemend Apeldoorn samen in Van der Valk Hotel De Cantharel voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de Bedrijvenkring Apeldoorn. Zo’n 150 ondernemers brachten samen met wethouder Jeroen Joon een toost uit op het nieuwe jaar. Voorzitter Priscilla Trip blikte in haar toespraak terug op 2019 en keek alvast vooruit naar 2020: ‘Zelf was dit mijn eerste jaar als voorzitter en ook voor een aantal van onze bestuursleden was dit hun eerste jaar. Een jaar van aan elkaar wennen, van nieuwe initiatieven ondersteunen en uitvoeren én al bestaande initiatieven verder uitbouwen’. 

Als oudste en grootste belangenvereniging van de regio Apeldoorn heeft de BKA ook afgelopen jaar weer de belangen van Apeldoornse ondernemers behartigd. ‘Dat doen we als onbezoldigd bestuur met veel plezier en inzet, maar we realiseren ons ook dat onze inspanningen niet altijd zichtbaar zijn’. Priscilla geeft daarom een toelichting op een aantal noemenswaardige projecten waar de BKA bij betrokken is.

Als eerste noemt zij het Energieproject Apeldoorn-Zuid. Om het bedrijventerrein te verduurzamen worden er energieopnames gedaan. Deze opnames zijn gericht op het voorkomen van verspilling, verduurzamen en voldoen aan wettelijke verplichting. Dankzij subsidies van de Provincie Gelderland, Gemeente Apeldoorn en de Cleantech Regio kan de BKA deze scans zeer volledig aanbieden. ‘Door bovendien de collectieve informatie te bundelen kunnen we samen met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) kijken waar de kansen liggen voor collectieve verduurzaming van het bedrijventerrein’. Na een selectieprocedure heeft de BKA uiteindelijk het Apeldoornse CFP Green Buildings gekozen om de scans uit te voeren.

Een tweede initiatief dat Priscilla noemde is de Uitvoeringsagenda Economie Apeldoorn 2017-2022. ‘Als BKA zijn wij samen met VNO-NCW, Aventus en de gemeente Apeldoorn initiatiefnemer en hoeder van de Uitvoeringsagenda, waarbij ook de rol van de Rabobank als partner niet onbenoemd kan blijven’. Binnen de Economische Alliantie is geld beschikbaar voor projecten die bijdragen aan een mooier Apeldoorn; gekoppeld aan het vestigingsklimaat, de arbeidsmarkt, duurzaamheid en circulariteit. ‘In oktober hebben we in samenwerking met een aantal partners een gaaf evenement georganiseerd op het Zwitsalterrein waar diverse projecten zichzelf konden presenteren en waar cheques uitgereikt werden voor het beste project. Mooi om te zien dat er zoveel moois bloeit en groeit in Apeldoorn en dat ondernemerschap wordt gestimuleerd. De BKA draagt daar graag aan bij door daarover te vertellen, te versnellen en te verbinden’.

‘Ook voor 2020 staan er mooie plannen op de agenda. Denk aan een nieuwe, geüpdatete versie van het boek Made In Apeldoorn, waarbij ook een koppeling aan een stageportal in de planning staat in samenwerking met diverse andere regionale partijen. Mocht je interesse hebben om jouw product, dienst en bedrijf onder de aandacht te brengen bij zowel de collega-ondernemers als bij toekomstige werknemers via het boek of wil je gebruik maken van het portaal, meld je dan alvast aan bij Wendy. Voor BKA-leden kunnen we mooie dingen doen’.

Als laatste was er nog aandacht voor de bijeenkomsten voor de Apeldoorn Assistants: Hét netwerk voor de assistants van Apeldoorn. ‘In het afgelopen jaar zijn zij vier keer bijeengekomen met steeds een interessante spreker of thema op een aansprekende locatie. Daar moet je als assistant bij zijn!’ aldus Priscilla.

Al met al een geslaagd 2019 en op naar een succesvol 2020!