Vragenuurtje Brexit op 27 maart 2019

Eind 2018 schreef Sprout het volgende:

Nederlandse ondernemers maken zich dan wel zorgen over de Brexit, ze verwachten er niet zelf door geraakt te worden. Slechts één op de vijf bedrijven bereidt zich voor op het Britse vertrek uit de Europese Unie. Dat bleek maandag uit onderzoek van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Foute boel, stelt minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel in een verklaring aan de pers. Ze wijst erop dat alle scenario’s omtrent de Brexit nog mogelijk zijn, ook de aller slechtste. “Ook als u niet direct zakendoet met het Verenigd Koninkrijk, kan de Brexit u raken, bijvoorbeeld bij een toeleverancier of in dataverkeer.”

 

Is dat nog zo? Misschien niet maar wel goed om snel nog een keer bij elkaar te komen.

woensdag 27 maart

16:00 – 18:00 uur

Plaats: Rabobank Apeldoorn e.o., Eendrachtstraat 133, 7336 Apeldoorn.

De vragen kunnen gaan over juridische zaken, douane, contracten, politiek, verwachtingen, etc. Indien mogelijk worden ze direct beantwoord; als dat niet mogelijk is wordt er z.s.m. op terug gekomen. U kunt uw vragen alvast insturen via info@bedrijvenkringapeldoorn.nl.

Programma

15:45 -16:00: Inloop

16:10: Welkom door Priscilla Trip, voorzitter BKA en Ed den Besten, voorzitter MKB Deventer

16:15: Huisman Group en Brexit: een praktijkvoorbeeld door Lizanne Jakobs van Brillant Work

16:30: Vragen en (waar mogelijk) antwoorden: interactief met Michel Disselhorst van Evo-Fenedex, Brexit douanespecialist Hans Kokje van Evo Fenedex, Rudy Dries van Rabobank en een jurist van Dommerholt Advocaten

17:15: Korte samenvatting en afsluiting door Erik de Boer, MKB Deventer export

17:20 – 18:00: Netwerkborrel

 

Uw aanmelding en eventueel ook uw vragen ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk woensdag 20 maart a.s. via info@bedrijvenkringapeldoorn.nl.

 

We zien u graag op 27 maart!

 

BKA – Bedrijven Kring Apeldoorn, MKB Deventer, Deventer Kring van Werkgevers, RTC Gelderland, Rabobank Salland en Rabobank Apeldoorn e.o.