Vragenuurtje Brexit op 27 maart 2019

De staatshoofden en regeringsleiders van de 27 blijvende EU-landen hebben op 21 maart ingestemd met uitstel van Brexit tot 22 mei 2019. Onder de voorwaarde dat het Britse Lagerhuis in de week van 25 maart alsnog instemt met het eerder overeengekomen akkoord. 22 mei is voor de 27 EU-landen belangrijk, omdat er daarna verkiezingen zijn voor het Europees Parlement. De Britse regering heeft aangegeven daar niet aan mee te willen doen.

Als het Britse Lagerhuis deze week alsnog instemt met het EU-akkoord, wordt Brexit uitgesteld tot 22 mei. Zo niet, dan is 12 april de Brexit-datum.

Wat betekent dit voor u als ondernemer?

Uitnodiging

Het Brexit vragenuurtje, woensdag 27 maart, 16:00 – 18:00 uur Plaats: Rabobank Apeldoorn e.o., Eendrachtstraat 133, 7336 Apeldoorn.

De vragen kunnen gaan over juridische zaken, douane, contracten, politiek, verwachtingen, etc. Indien mogelijk worden ze direct beantwoord; als dat niet mogelijk is wordt er z.s.m. op terug gekomen. U kunt uw vragen alvast insturen via info@bedrijvenkringapeldoorn.nl.

Programma:

–       15:45 -16:00: Inloop

–       16:10: Welkom door Priscilla Trip, voorzitter BKA en Ed den Besten, voorzitter MKB Deventer

–       16:15: Huisman Group en Brexit: een praktijk voorbeeld door Lizanne Jakobs van Brillant Work

–       16:30: Vragen en (waar mogelijk) antwoorden: interactief met Michel Disselhorst van Evo-Fenedex, Brexit douanespecialist Hans Kokje van Evo Fenedex, Rudy Dries van Rabobank en een jurist van Dommerholt Advocaten

–       17:15: Korte samenvatting en afsluiting door Erik de Boer, MKB Deventer export

–       17:20 – 18:00: Netwerkborrel

Uw aanmelding en eventueel ook uw vragen ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk via info@bedrijvenkringapeldoorn.nl.

We zien u graag op 27 maart!

BKA – Bedrijven Kring Apeldoorn, MKB Deventer, Deventer Kring van Werkgevers, RTC Gelderland, Rabobank Salland en Rabobank Apeldoorn e.o.