Bijeenkomst Ondernemend Cleantech Regio

Op 7 november organiseren we een themabijeenkomst voor de ondernemers uit de Cleantech Regio waarin het thema ‘Energie’ centraal staat. De perfecte gelegenheid om samen met ondernemers uit de hele regio te netwerken, succesverhalen uit te wisselen met mede ondernemers én stappen te zetten in energiebesparing en duurzame opwekking.  U bent vanaf 16:45 uur welkom bij het gemeentehuis in Brummen. Zet het alvast in uw agenda. 

Ondernemers in de Cleantech Regio Stedendriehoek opgelet: vanaf januari gaat de informatieplicht in én zult u uw energiebesparende maatregelen (wanneer verplicht ze toe te passen) moeten doorgeven aan uw bevoegd gezag. Hoe het precies werkt en wat voor energiebesparende maatregelen u kunt toepassen vertelt Stef Strik (Ministerie van Economische Zaken).

Mix, match & meet
Wij willen niet alleen praten maar vooral doen. Op 7 november kunt u in gesprek met installateurs over energiebesparende en duurzaam opwekkende toepassingen voor uw bedrijf. Hoort u welke financiële mogelijkheden er zijn om energieneutraal te ondernemen. Ook wordt u geïnformeerd over welke instrumenten u kunt gebruiken om uw energieverbruik en nodige maatregelen in kaart te brengen. Niet alleen voor de individuele ondernemers maar ook voor bedrijventerreinen.

Locatie
We zijn te gast op het gemeentehuis in Brummen, winnaar van de Award Duurzame Architectuur van 2013. Er is gebouwd met veel duurzame materialen, ze zijn energiezuinig en de organisatie maakt efficiënt gebruik van de ruimte door flexibel te werken. Zodra mensen door de draaideur van het gemeentehuis lopen wordt dankzij een speciale generator kinetische energie opgewekt. De draaideur bespaart, net als de andere draaideuren, significant op energieverbruik en -kosten ten opzichte van conventionele schuif- en klapdeuren.

Programma
16:45 uur – Inloop
17:00 uur – Succesverhalen van energiebesparing: in gesprek over het gemeentehuis in Brummen, Gigant en de ervaringen van installateurs onder begeleiding van Martin Kloet (MKB Nederland)
Daarnaast deelt Stef Strik, Coördinator energiebesparing bedrijven Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, alle ins & outs over de informatieplicht
18:00 uur – Marktplaats ‘Energie voor uw bedrijf’ waar u onder genot van een hapje en drankje alle informatie kunt halen die u nodig heeft om de nodige stappen in uw bedrijf te zetten

Aanmelden
Meldt u nu aan voor de themabijeenkomst door hier te klikken