Made in Apeldoorn

Made in Apeldoorn is een initiatief van Bedrijvenkring Apeldoorn (BKA), Rabobank, gemeente Apeldoorn, RCT Gelderland en Cleantech Regio Development. Met het opstellen van het boek “Made in Apeldoorn” en de daaraan gekoppelde website, internetplatform en activiteiten als exportborrels, willen we  bedrijven uit Apeldoorn met elkaar verbinden op samenwerking bij exportstimulering. Daarnaast kan het boek en de website gebruikt worden als gezamenlijke promotie van ondernemend Apeldoorn en de bedrijven zelf. 

www.madeinapeldoorn.com

Exportmeetings

Op 28 juni 2017 waren ruim 40 ondernemers aanwezig bij de eerste netwerkbijeenkomst ‘Made in Apeldoorn’, die georganiseerd was door de Bedrijvenkring Apeldoorn.  Een leuke en nuttige bijeenkomst bij de Rabobank met mooie bijdragen van o.a. van de Scheur De Hijs- en Transportspecialist, van Gerrevink, Remeha en Veluws Schavuyt over hun ervaringen met export naar het buitenland en eventuele plannen daartoe.

In navolging op deze bijeenkomst was er een exportmeeting op donderdag 28 september 2017. We waren dit keer te gast bij Remeha aan de Marchantstraat 55 te Apeldoorn. Ruim 60 ondernemers waren bij deze bijeenkomst aanwezig waar Remeha iets vertelde over export en circulaire economie. Vervolgens kregen we een rondleiding door de fabriek en uitleg over de verschillende cv-ketels en hoe die voor ieder land specifiek worden gemaakt.

Op 14 februari waren we te gast bij Cor Rijken Verpakkingen. Zo’n 70 ondernemers kwamen naar Lieren om elkaar te ontmoeten, de boeken in ontvangst te nemen en om het prachtige bedrijf van Cor Rijken te bekijken. De medewerkers van Cor Rijken vertelden zelf wat er per afdeling gemaakt werd. Maitre Deux Catering zorgde daarnaast voor een heerlijk internationaal buffet. Het was een goede bijeenkomst waarbij nog een aantal ondernemers het woord kregen om iets te vertellen over hun bedrijf, de verschillende landen waarnaar zij exporteren en de gebruiken in die betreffende landen.

Op 22 mei hadden we het thema Duitsland. We waren voor deze gelegenheid te gast bij VDL Weweler. Ruim 40 ondernemers waren aanwezig en deelden ervaringen en kennis uit over onder andere Duitsland. Na afloop van de interessante rondleiding door het bedrijf stonden er Duitse broodjes Bratwurst en lekkere Duitse biertjes voor ons klaar.

De volgende exportborrel is op dinsdag 30 oktober 2018 van 17.00 tot 20.00 uur. Het thema is dan China.

Aanmelden voor de exportborrel kan door een e-mail te sturen naar info@bedrijvenkringapeldoorn.nl. Geeft u hierbij s.v.p. ook aan met hoeveel personen u van plan bent te komen.