Traag internet verleden tijd voor bedrijven gevestigd op Apeldoorn-Zuid

Glasvezelnetwerk zuidelijk deel van Apeldoorn volgende stap in verbeteren digitale bereikbaarheid Apeldoorn.

Op 20 september aanstaande vindt het symbolisch startmoment van de aanleg van het glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen Brouwersmolen, Kupersveld, Kayersmolen en Malkenschoten plaats. Wethouder Jeroen Joon (EZ) zal de openingshandeling verrichten.

Anders dan veel mensen verwachten is er op de meeste bedrijventerreinen in Apeldoorn nog geen snel internet beschikbaar. Terwijl dit voor veel bedrijven een noodzaak is. Denk aan branche specifieke software die uit de ‘cloud’ wordt afgenomen, maar ook het versturen van grote bestanden en VoIP telefonie (bellen over het internet).

Nadat de lokale ICT en cloud-specialist Altios in 2017 een glasvezelnetwerk heeft gerealiseerd op het noordelijk deel van Apeldoorn heeft zij zich hard gemaakt om ook het zuidelijk deel van Apeldoorn aan te sluiten op de digitale snelweg. Altios heeft in enkele weken tijd een succesvolle vraagbundeling uitgevoerd. De graafwerkzaamheden zijn in volle gang en glasvezelleverancier TReNT Glasvezel uit Enschede zal het netwerk medio oktober opleveren.

Naar aanleiding van de grote belangstelling voor de glasvezelinitiatieven in Apeldoorn hebben ook bedrijven uit Deventer zich bij Altios gemeld. Ook daar speelt het probleem van traag en te duur internet. Voor die bedrijven is er goed nieuws: op meerdere bedrijventerreinen in Deventer komt er betaalbaar zakelijk glasvezel. Eerdaags zal daar gestart worden met de vraagbundeling. Hiermee komt volledige ‘verglazing’ van Gelderland en Overijssel weer een grote stap dichterbij.

Over Altios Cloud Experts

Altios neemt alle ICT en telecom zorgen uit handen, adviseert en implementeert de beste oplossing en zorgt dat die oplossing optimaal functioneert. Onze professionals zijn gespecialiseerd in alle mogelijke hoogwaardige oplossingen op het gebied van ICT, Cloud, Telecom en Development. Onze Servicedesk is 24/7 bereikbaar, schakelt snel en biedt persoonlijke ondersteuning, zowel vanaf afstand als op locatie.

Meer informatie: Gerard Mulder, g.mulder@altios.nl

Over TReNT Glasvezel

TReNT Glasvezel is sinds 1999 dé zakelijk glasvezel leverancier van Overijssel en Gelderland. Op meer dan 80 bedrijventerreinen heeft TReNT zakelijk glasvezel gerealiseerd. Voor de realisatie werkt TReNT samen met gemeenten, ondernemersverenigingen en lokale ICT leveranciers. In Apeldoorn heeft TReNT inmiddels een netwerk liggen langs de meeste bedrijventerreinen. Het netwerk op de terreinen wordt door middel van vraagbundeling gerealiseerd.

Meer informatie: Iwe Welker, welker@trentglasvezel.nl

Iedereen is van harte welkom om het officiële startmoment mee te maken.

Het programma op 20 september ziet er als volgt uit:
10.00 – 10.15 Ontvangst
10.15 – 10.20 Gerard Mulder van Altios heet iedereen welkom
10.20 – 10.30 Marc van Gerrevink, Bedrijven Kring Apeldoorn (BKA), legt het belang uit van zakelijk glasvezel voor Apeldoorn
10.30 – 10.45 Wethouder Jeroen Joon zal samen met BAM de formele start van de uitrol verrichten
10.45 – 11.30 Hapje en drankje (aangeboden door Altios Cloud Experts + TReNT Glasvezel)

Locatie: Paramariboweg 100 (nabij Aannemingsbedrijf Draisma)